Aankoopmakelaar

U wilt een woning kopen en vraagt zich af of een aankoopmakelaar inschakelen voor u verstandig is? Graag adviseren wij u hierover. Ook in een overspannen woningmarkt kan een aankoopmakelaar uiteraard geen ijzer met handen breken maar een goed én eerlijk advies is voor u het meest waardevol.

In grote lijnen ziet het proces met uw aankoopmakelaar van Alblasserwaard Makelaars en Taxateur er als volgt uit. Uiteraard zullen we in overleg met u het plan van aanpak bespreken.

1. Uw zoektocht
Graag komen we geheel vrijblijvend met u in contact. Hierbij bent u uitgenodigd voor een bakje koffie bij ons op kantoor waarbij we direct uw woonwensen zullen bespreken. Aan de hand van uw wensen bekijken we het actuele aanbod en maken we een gratis zoekopdracht voor u aan in ons zoekersbestand. Ook bespreken we belangrijke stappen zoals uw financieringsmogelijkheden, een taxatie en een bouwkundige keuring.

2. Bezichtiging
Heeft u een huis naar uw wens gevonden? Laat het ons weten en wij zullen u ons advies geven voor het vervolg van het traject. Doorgaans maken we een afspraak voor een 2e bezichtiging zodat wij voor u de woning positief kritisch kunnen bekijken. Wij controleren alle belangrijke stukken om vervolgens een juiste waarde te bepalen van de woning.

3. Aankoop
Na overleg met u wordt een bod geformuleerd en voeren wij voor u de onderhandeling met de verkoper of de verkopend makelaar. De verkoper draagt zorgt voor de koopovereenkomst welke wij voor u zullen controleren. Hierna tekent u de koopovereenkomst.

4. De (sleutel)overdracht.
Eindelijk is het zover: u krijgt de sleutel van uw nieuwe woning. Uw aankoopmakelaar gaat met u mee naar de eindinspectie zodat u onbezorgd uw nieuwe woning kunt betrekken.

Meer informatie?